MIX’de Neler Oluyor?

Userspots
Userspots
Published in
3 min readDec 17, 2019

--

27 Mart 2016 tarihinde hesabımızda Mustafa Dalcı, “UX Designer Olmak İstiyorum, Ne Yapmalıyım?” konulu bir yazı paylaştı. Bu yazının içeriği; “Kullanıcı Deneyimi Tasarımı“nın nasıl bu kadar popülerleştiği ve bu mesleğe adım atarken yapmanız gerekenlerin neler olduğu üzerineydi. Yazının yayımlanma tarihi üzerinden 3 sene geçti ve o günkü yazıda geçen “Türkiye’de bu konuyu tamamen kapsayacak formal bir lisans/y.lisans eğitimi -şimdilik- bulunmuyor.” cümlesini bugün; “Türkiye’de bu konuyu tamamen kapsayacak formal bir yüksek lisans eğitimi var!”a dönüştürdük! Alanında ilk yüksek lisans programı olan MIX’i Kadir Has Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdik.

Türkiye’de bu sektörle ilgili olan herkes artık MIX’i yakından tanıyor ve ilgi gösteriyor. Peki, yüksek lisans eğitimine biraz daha ayrıntılı göz atmaya ne dersiniz?

İlk dönem öğrencileri için oldukça aktif ve eğlenceli bir dönem oldu; Dijital Tasarım Stüdyo dersinde araç kiralayarak test sürüşü deneyimini gerçekleştirdiler.

Öğrenciler, kişilerin market alışverişinde et, balık ve şarap alma süreçlerini incelediler.

MIX yüksek lisans programında, ürün tasarımı, kullanılabilirlik, insan bilgisayar etkileşimi, servis tasarımı, iletişim tasarımı, yeni medya, arayüz tasarımı gibi alanlardan beslenirsiniz. Uzman akademi kadrosunda; Mustafa Dalcı, Aras Bilgen, Yasemin Efe Yalçın, Mehmet Emin Ciddi, Ayhan Enşici, Aydıncan Ataberk gibi güçlü isimler yer alıyor.

Siz de bu programda yer almak için hemen iletişime geçebilir, 6–10 Ocak 2020 tarihleri arasında başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Daha detaylı bilgiye ise mix.khas.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

--

--

Müşterileriniz için Kullanıcı Dostu Servisler, Deneyimler, Arayüzler tasarlayalım. @UXAliveTurkey