MIX’de Yeni Bir Soluk: MIX Stüdyo Dersinde “Chatbot” Tasarlıyoruz!

Userspots
Userspots
Published in
3 min readJan 3, 2020

--

Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Yüksek Lisans Programı “MIX”, kapsamlı içeriği ve yaptığı sektörel çalışmalar ile ilk dönemini başarı ve büyük keyifle tamamladı. Türkiye’de UX alanında ilk formal program olan MIX, sahada öğrencilerin bizzat deneyimlediği farklı ve yenilikçi projelere imza attı. İlk dönem derslerinin nasıl geçtiğine bir önceki yazımızda hızlıca göz atabilir, eğitmenlerin ve öğrencilerin görüşlerini ayrıca okuyabilirsiniz. MIX, yeni dönemine alanında en iyi isimlerle ve yeni derslerle dur durak bilmeden ilerliyor.

Teknolojiyle birlikte ilerleyen MIX’de, “Disiplinlerarası UXD Stüdyosu” dersi ile öğrenciler bu sefer SOR’UN ile chatbot tasarlayacak!

Bankacılık, sigortacılık, e-ticaret ve turizm gibi farklı sektörler artık yüksek kalitede müşteri memnuniyeti sağlamak için yapay zeka destekli chatbot kullanımından yana. Tam da bu yıl firmalar, müşteri etkileşiminin neredeyse %90’ının insan olmadan gerçekleşeceğini öngörüyor. Chatbot kullanımı ile birçok sektör, 2023 yılına kadar milyar dolarlık maliyet ve zaman tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Rakamlar ve hedefler bu kadar yakınken, MIX’de 2. Dönem büyük fırsat! SOR’UN, Userspots ve IoX Digital’in birlikte vereceği “Disiplinlerarası UXD Stüdyosu” dersi ile diyalog tasarımı ile öğrenmeye başlayacak, diyalog tasarımcısının rollerine bürünecek ve chatbotlar yapacağınız bu dönemde başvuru tarihlerini kaçırmayın! Ayrıca, ders ile ilgili ayrıntılı teknik bilgiye SOR’UN Blog sayfasında yayınlanan “Diyalog Tasarımcısı Olup Akıllı Asistanlar Tasarlamak İster Misin?” yazısından ulaşabilirsiniz.

“Disiplinlerarası UXD Stüdyosu” dersinin eğitmenleri ise:

Mustafa Dalcı
Userspots Kurucusu & IoX Digital Kurucu Ortağı

Mustafa Dalcı, 2006 yılında ODTÜ İstatistik bölümünü bitirip 2011 yılında ODTÜ Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2006 yılından 2011 yılına kadar ODTÜ’de araştırma görevlisi olarak çalışan Mustafa Dalcı, 2009 yılında Userspots’u kurdu. O yılda hayata geçirdiği “Erişlebilir Web” projesiyle Dünya Bankası Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışmasında 20.000$ destek aldı. Bu çalışmasıyla 2011 yılında Bilgi Üniversitesi ve TEGV katkılarıyla düzenlenen yarışmadan seçilen 10 sosyal girişimciden biri oldu. Ayrıca JCI Turkiye tarafından “İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı” kategorisinde Türkiye’nin en başarılı genci seçildi.

Oğuzhan Başeğmez
Conversational Transformer

Şirketlerin işlerini mesajlaşma kanallarına taşımasına yardımcı olmaya çalışan, Conversational dönüşüme inanmış bir girişimcidir. Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olduktan sonra telekom ve bankacılık sektörlerinde pazarlama ve iş geliştirme üzerine çalışmıştır. Kurumsal kariyerine 2016 yılında son verip, yazılı kanal yönetimi ve mesajlaşma deneyiminde sektörün öncü şirketlerinden olan SOR’UN şirketini kurmuştur. Son olarak da 2019 yılında kurulan akıllı asistan tasarlama aracı olan Mindbehind’ın kurucu ortaklarındandır.

Anıl Kiper
SOR’UN & MindBehind Kurucu Ortağı

Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde, yüksek lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Yapay zeka, tüketici davranışı ve dijital asistanlar üzerine doktora çalışmalarına Marmara Üniversitesi’nde devam etmektedir. Garanti Bankası, Nestle ve KIA gibi şirketlerde yaklaşık 10 yıldır, dijital ürün ve servisler üzerine çalışan Anıl Kiper, 2016 yılında kurulan SOR’UN ve 2019 yılında hayata geçen MindBehind şirketlerinin kurucu ortağıdır. Diyaloga dayalı yapay zeka, diyalog tasarımı ve yine diyaloga dayalı kullanıcı deneyimi ürün ve servisleriyle global ve yerel firmaların dijital dönüşümüne yardım etmektedir.

Caner Aras
IoX İş Geliştirme ve Tasarım Direktörü

2014 yılında Endüstriyel Tasarım ve Marka İletişimi bölümlerinden mezun oldu. Mobilya sektöründe özel sektör için tasarım odaklı bütünsel yaklaşımlarda bulundu. Marka iletişimi ve tasarım odaklı pazarlama ve iş stratejileri konularında çalışmalar yürüttü. 2017 yılında İstanbul’a taşındı. Yenilikçi projeler üretmek üzere yolculuğuna başlayan IoX ile iş geliştirme ve tasarım faaliyetleri yürütmek üzere çalışmaya başladı. Bugüne kadar pek çok projede tasarımcı ve tasarım yöneticisi olarak görev aldı. Markaların sunduğu ürün ve servisleri, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirmek için tasarlamaya, üretmeye ve araştırmaya devam etmektedir.

Hızlı başvuru ve detaylı bilgi için: http://mix.khas.edu.tr/

--

--

Müşterileriniz için Kullanıcı Dostu Servisler, Deneyimler, Arayüzler tasarlayalım. @UXAliveTurkey